Assum 9, Uitgeest

€ 789.000,- k.k.

135 m2 gebruiksoppervlakte verhuurbare Vloeroppervlakte: gebruiksoppervlakte Woonfunctie: bruto Vloer Oppervlakte: gebruiks Oppervlakte: 135 m2 oppervlakte: 770 m2

4 kamers

Woonhuis, Eengezinswoning, Vrijstaande woning

Status: Verkocht

De ligging
Wat een heerlijkheid, een grotendeels zelfvoorzienende, landelijke, vrijstaande, woondroom in optima forma met maar liefst 770 m2 eigen grond inclusief een ruime garage/schuur, parking op eigen terrein, een moestuin, fruitbomen, aan vaarwater gelegen en nabij alle denkbare voorzieningen en ontsluitingswegen richting de stad.
De plek is uniek: enerzijds de ligging aan de pittoreske lintbebouwing van Assum en anderzijds, in de verte, uitzicht richting de nieuwbouwwijken Kleis/Waldijk en Heemskerk met al zijn uitgebreide voorzieningen. Ook is er een bushalte dichtbij en is het station Uitgeest op loopafstand.

Van toen naar nu
Van origine was Assum een buurtschap, een klein zelfstandig dorp met hoofdzakelijk agrarische activiteiten, maar door de loop der jaren is Assum compleet getransformeerd tot een luxe woongebied met prachtige particuliere woonhuizen passend in de landelijke beeldkwaliteit.

Hoe het ontstond en nu drie generaties later
In 1908 werd de woning gebouwd door de opa van de huidige eigenaar. Zijn vader legde, als 2 jarig jongetje, de eerste steen. De huidige eigenaar bewoont het pand sinds begin jaren ’60. In 1970 is de woning, van origine twee onder één kap, samengevoegd tot één groot comfortabel woonhuis. De woning draagt de naam ‘Opperdan’.

Bouwkundig
Het pand staat er fraai bij, heeft de tand des tijds goed doorstaan en is altijd goed onderhouden geweest.
Het pand is traditioneel gebouwd en heeft een fundering op staal (geen paalfundering). Begin jaren ‘70 is er een kalkzandsteen binnenmuur geplaats en in 1980 is de spouw na geïsoleerd.
In 1995 is er nieuw dakbeschot (watervast verlijmd multiplex) aangebracht met 12 cm dakisolatie. Tevens zijn in 1995 alle kozijnen vervangen, uitgevoerd in hardhout en met dubbel glas. Het schilderwerk rondom is op peil en er is recent geschilderd in 2021.
De woning heeft centrale verwarming (ketel cv combi van Remeha 2010 (laatste onderhoudsbeurt 2021) en een functionele houtkachel in de woonkamer begane grond.

De tuin
De tuin is in één woord een heerlijkheid, heeft veel privacy, is bijna veertig meter diep en ruim 15 meter breed. Naast eventuele uitbouwmogelijkheden en een flinke schuur/garage, voorziet het perceel ook in de toenemende behoefte aan zelfvoorzienendheid. De huidige eigenaren hebben altijd gesmuld van de opbrengst van de moestuin en fruitbomen. Naast de groenten en aardappelen, levert de tuin o.a. ook: aardbei, winter aardbei, framboos, rabarber, aalbes, pruim, handappel, handpeer en een stoofpeer.
Daarnaast is er volop speelruimte voor kinderen en het kweken van eigen snijbloemen of het plaatsen van een kas. Als klap op de vuurpijl natuurlijk de mogelijkheid om, met de picknickmand aan boord, lekker weg te varen met de sloep vanaf het eigen perceel.

Open vaarwater
Het perceel ligt aan de Tolvaart welke in verbinding staat met de Assumervaart, binnenmeer en o.a. Weijenbus en Vroonmeer. Via een sluisje aan de sluisbuurt in Uitgeest komt u op het Uitgeestermeer uit en kunt u o.a. richting de Zaanstreek en Amsterdam varen.

Inhoud woning: ca. 494 m3
Gebruiksoppervlakte woning: ca. 135 m2
Gebruiksoppervlakte bergruimte: ca. 50 m2
Perceeloppervlakte: 770 m2
CV ketel (Remeha cv combi ketel): 2010
Originele bouwjaar: 1908
Energie label C

Begane grond Parking op eigen terrein voor meerdere auto’s, zij entree, ruime hal, meterkast, toilet v.v. wandcloset en badcel met douchecabine en waskom. Vanuit de hal is de ruime keuken met aangrenzend de comfortabele bijkeuken te bereiken. De enorme woonkamer (met een breedte van 10.10 m en een diepte van 6.60 m) heeft rondom veel raampartijen, licht toetreding en een fraai uitzicht op de tuin. Extra comfort geeft de houtkachel en de diepe trapkast. Optioneel is de woonkamer ook deelbaar in een woonkamer en een slaapkamer, waardoor het pand ook levensloopbestendig is. De tuin is te bereiken via de achterom en middels een loopdeur in de hal. De ruime schuur, welke prachtig in de sfeer van het geheel past, is een walhalla voor de ware klusser.

Overloop, gang (met vlizo trap naar de vliering), drie xl slaapkamers waarvan één voorzien van een waskom en allen voorzien van vaste kasten. Optioneel, zie optionele plattegrond in presentatie, is één slaapkamer ook aan te wenden als riante badkamer. Ook is de master bedroom op te splitsen in een derde en vierde slaapkamer.

Vliering aanwezig met ruime bergmogelijkheid.

De tuin is in één woord een heerlijkheid, heeft veel privacy, is bijna veertig meter diep en ruim 15 meter breed. Naast eventuele uitbouwmogelijkheden en een flinke schuur/garage, voorziet het perceel ook in de toenemende behoefte aan zelfvoorzienendheid. De huidige eigenaren hebben altijd gesmuld van de opbrengst van de moestuin en fruitbomen. Naast de groenten en aardappelen, levert de tuin o.a. ook: aardbei, winter aardbei, framboos, rabarber, aalbes, pruim, handappel, handpeer en een stoofpeer. Daarnaast is er volop speelruimte voor kinderen en het kweken van eigen snijbloemen of het plaatsen van een kas. Als klap op de vuurpijl natuurlijk de mogelijkheid om, met de picknickmand aan boord, lekker weg te varen met de sloep vanaf het eigen perceel. De tuin is gelegen aan open vaarwater.

4

Bezichtiging aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een bezichtiging van deze woning te plannen

Bijzonderheden

    - Prachtig gelegen op 770 m2 eigen grond, inclusief moestuin en fruitbomen, aan open vaarwater; - Opgetrokken in een geïsoleerde spouwmuur, uitgevoerd in ca. 1970; - Dakbeschot vernieuwd met 12 centimeter dakisolatie; - In de jaren ’90 zijn er rondom nieuwe hardhouten kozijnen geplaatst met dubbel glas; - Goede staat van onderhoud; - Ruime schuur aanwezig; - Houtkachel aanwezig; - Optioneel een slaapkamer realiseerbaar op de begane grond; - Optioneel ook een vierde slaapkamer realiseerbaar op de eerste etage; - Optioneel een tweede badkamer realiseerbaar op de eerste etage; - Gelegen nabij bushalte en op loopafstand van station Uitgeest.